ibm-automotive

Maak een afspraak

ibm-automotive

Maak een afspraak

Accucheck uitvoeren

apr 4, 2023 | Blogs, Check | 0 Reacties

Het is handig om de accu van uw auto te laten checken om er zeker van te zijn dat deze voldoende spanning heeft. De accu is namelijk verantwoordelijk voor het starten van uw auto en het laten werken van bijvoorbeeld de lichten en navigatie. Kortom, alles wat stroom vereist, heeft de accu nodig. Het is daarom belangrijk dat de accu goed werkt om te voorkomen dat uw auto niet start, vooral op koude winterochtenden of onverwachte momenten.

Wat doet een accu eigenlijk?

De accu in uw auto zorgt voor de elektriciteit die nodig is om te starten en om verlichting te laten branden wanneer de motor is uitgeschakeld. Na verloop van tijd zou de accu minder capaciteit kunnen vasthouden, en bij koud weer kan het zijn dat uw auto niet start. Het is daarom raadzaam om de accu regelmatig te laten controleren bij de garage met speciale testapparatuur die het starten van de motor nabootst en controleert hoeveel capaciteit de accu nog heeft.

Wanneer accu vervangen?

Een auto-accu gaat over het algemeen drie tot zes jaar mee, afhankelijk van het gebruik van de auto. Bij regelmatig korte afstanden rijden heeft de accu meer te lijden omdat hij dan regelmatig stroom moet leveren om te starten en minder kans krijgt om volledig op te laden in vergelijking met vaker lange afstanden rijden.

Hoe weet je of het tijd is voor een nieuwe accu?

Als de accu van de auto verslechtert, zijn er vaak vroegtijdige tekenen. Zo zal de startmotor minder krachtig zijn bij het starten van de motor en zal de motor ook trager aanslaan. Als je deze symptomen opmerkt, is het aan te raden om een lange rit te maken of een afspraak te maken bij Garage Tilburg.

accu check uitvoeren

Accuproblemen die vaak voorkomen

In de bovenstaande tekst hebben we al wat genoemd, maar we zullen alles even op een rijtje zetten:

Accu laadt niet op

Als de accu niet goed oplaadt, kan dit komen door een te hoge of te lage laadspanning. Als de laadspanning te hoog of te laag is, kan de accu niet goed opladen. Een accu is ‘gezond’ als de meting meer dan 12 volt aangeeft. Als de meting negen of lager is, raden we aan om langs een autogarage te gaan.

Accu is leeg

Om jouw auto te starten heb je een andere goed functionerende auto nodig en startkabels. Laat de motor van de hulpauto vijf minuten draaien door deze in neutraal te zetten en het gaspedaal in te trappen. Start vervolgens de auto met de lege accu en laat deze ten minste vijf minuten opladen door de andere auto. Zorg ervoor dat je de juiste volgorde gebruikt bij het aansluiten en loskoppelen van de kabels.

Hoe kan ik de ladingstoestand meten?

Er zijn meerdere manieren om de ladingstoestand te meten, maar een betrouwbare methode is het gebruik van een multimeter. Deze toestellen meten de spanning, weerstand en stroomsterkte in een elektrisch apparaat. Omdat accu’s ook een elektrische lading bevatten, kan een digitale multimeter de actuele ladingstoestand van de accu meten.

accu controleren

Teruggebeld worden?

  • Betrouwbaar & transparante werkwijze
  • Snelle afspraak voor onderhoud
  • Vakmanschap gegarandeerd
  • Voor particulier & zakelijk
  • Voor groot & klein onderhoud
  • APK zonder afspraak
  • Scherpe prijzen
  • Geen verassingen achteraf
  • 6 dagen per week geopend
  • Veel meer dan alleen een occasion