ibm-automotive

Maak een afspraak

ibm-automotive

Maak een afspraak

Auto onderhoud Tilburg

auto onderhoud tilburg

Auto onderhoud in Tilburg inplannen?

Bij onze garage in Tilburg kun je terecht voor zowel kleine als grote onderhoudsbeurten, ongeacht het automerk. Maak eenvoudig online een afspraak. We gebruiken hoogwaardige onderdelen voor een goede prijs en bij belangrijke reparaties ontvang je altijd vooraf een overzicht van de kosten. Je bent welkom met elke auto of bedrijfsauto, we hebben alle benodigde gereedschappen en testapparatuur om dit professioneel te verzorgen. Als jouw auto onderhoud nodig heeft, staan we klaar om dat voor je uit te voeren.

 • Betrouwbaar & transparante werkwijze
 • Voor particulier & zakelijk
 • Geen verassingen achteraf

Door je auto regelmatig te laten onderhouden, behoudt deze langer zijn waarde en voorkom je onverwachte problemen. Bij een onderhoudscheck door IBM Automotive kunnen we defecte onderdelen identificeren voordat ze schade veroorzaken. Onze garage in Tilburg verzorgt professioneel onderhoud en reparatie voor jouw auto. Als je auto onderhoud nodig heeft en je woont in of rond Tilburg, ben je van harte welkom bij IBM Automotive. Wij staan klaar voor onderhoud aan auto’s van elk merk.

Belang van regelmatige auto onderhoud

Als je auto niet in goede staat is, kan het zijn dat je niet door de APK keuring heen komt. Het is belangrijk om je auto regelmatig te laten onderhouden. Twijfel je over het juiste moment? Over het algemeen wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud te plegen, maar bij het opstellen van een onderhoudsplan zijn verschillende factoren van belang.

Hierbij kun je denken aan het type auto en de leeftijd, evenals het aantal gereden kilometers. Voor betrouwbare prestaties is klein onderhoud nodig om de 15.000 kilometer of elk jaar, terwijl groot onderhoud respectievelijk om de 30.000 kilometer of twee jaar moet worden uitgevoerd.

 • Snelle afspraak voor onderhoud
 • Scherpe prijzen
 • Vakmanschap gegarandeerd

Of je auto nu splinternieuw of al wat ouder is, regelmatig onderhoud is cruciaal voor elk voertuig. Het zorgt voor een veilige rijervaring en verlengt de levensduur van je auto. Moderne auto’s zijn vaak uitgerust met geavanceerde boordcomputers die je op de hoogte stellen wanneer onderhoud vereist is. Zo weet je precies hoeveel kilometer je nog veilig kunt rijden voordat een onderhoudsbeurt noodzakelijk is. Raadpleeg hiervoor ook het onderhoudsboekje voor meer gedetailleerde informatie.

auto onderhoudsbeurt tilburg
onderhoud auto tilburg

Zo ziet een klein onderhoudsbeurt er uit bij onze garage in Tilburg

De naam zegt het al: klein onderhoud. Met deze service checken we jouw auto grondig op verschillende niveaus en repareren of vervangen we indien nodig onderdelen. Als je langskomt voor een onderhoudsbeurt, bieden we twee opties: een grote en een kleine onderhoudsbeurt. Bij IBM Automotive omvatten beide types onderhoud het vernieuwen van kwalitatieve motorolie en het vervangen van filters.

 • Verleng de levensduur van je auto
 • Expertise van echte auto-professionals
 • Preventieve check-up 

Bij een kleine onderhoudsbeurt checken auto-experts nauwkeurig je banden, motor, verlichting en andere cruciale onderdelen om ervoor te zorgen dat alles optimaal functioneert. Zo kun je potentiële grote reparaties vroegtijdig opsporen en zelfs vermijden door tijdig preventief onderhoud te laten doen. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, verleng je de levensduur van je auto en voorkom je onverwachte schade.

De werkzaamheden bij een groot onderhoudsbeurt

Een groot onderhoudsbeurt voor je auto is van groot belang om ervoor te zorgen dat je voertuig soepel blijft rijden. Hierbij horen taken zoals het vernieuwen van de motorolie, het interieurfilter en de bougies, alsook het controleren en aanvullen van diverse vloeistoffen zoals koel- en remvloeistof. Al deze stappen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je auto optimaal blijft presteren.

 • Vroegtijdige detectie bij problemen
 • Onderhoud op maat
 • Behoud de waarde van je auto

Om ervoor te zorgen dat je auto zonder problemen blijft rijden en zijn waarde behoudt, is preventief onderhoud onmisbaar. Tijdens een beurtje groot onderhoud inspecteert een ervaren monteur alle onderdelen grondig om opkomende defecten zo vroeg mogelijk te signaleren.

Voor optimale prestaties raden we aan om deze essentiële onderhoudsbeurt om de twee jaar te plannen. Het wordt nog gemakkelijker als je ons de leeftijd en kilometerstand van je auto doorgeeft. Op die manier kunnen we vaststellen of je auto slechts klein onderhoud of een volledige onderhoudsbeurt nodig heeft.

auto onderhoud garage tilburg
klein en groot onderhoud auto

Verschillen tussen klein en groot onderhoud

Het verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt zit vooral in het aantal geïnspecteerde onderdelen. Over het algemeen worden bij een kleine onderhoudsbeurt ongeveer 30 onderdelen gecheckt; dit zijn de essentiële onderdelen die consistent onderzocht moeten worden. Daarom worden ze bij zowel een kleine als een grote onderhoudsbeurt gecontroleerd.

Bij een uitgebreide onderhoudsbeurt gaan we nog een stap verder en inspecteren we gemiddeld 80 onderdelen. Hierbij worden ook vloeistoffen gecontroleerd die niet jaarlijks vervangen hoeven te worden.

Het is verstandig om je auto elke 30.000 kilometer of om de twee jaar een uitgebreide onderhoudsbeurt te geven. Als je echter het gevoel hebt dat dit eerder nodig is, aarzel dan niet om je auto eerder langs te brengen. Veel bestuurders kiezen ervoor om afwisselend kleine en grote onderhoudsbeurten te plannen. Bijvoorbeeld dit jaar een kleine onderhoudsbeurt en volgend jaar een grote onderhoudsbeurt.

Jij kunt op ons rekenen om de verschillende onderhoudsintervallen en voorschriften van jouw auto nauwkeurig te kennen, waardoor we precies weten wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Het is ook slim om bij elke beurt je onderhoudsboekje mee te nemen. Wij plaatsen hier een stempel na elke onderhoudsbeurt, waardoor je bij de verkoop van je auto kunt laten zien dat het altijd goed onderhouden is met regelmatige grote en kleine beurten.

Teruggebeld worden?

Laat jouw gegevens achter en wij zullen je zou snel mogelijk terugbellen.

google

Reviews

Hieronder kun je de beoordelingen terugvinden van onze klanten. 

j-icon

J. Haggi

★★★★★

Ik had eerst mijn auto aangeboden op marktplaats, maar kreeg er niet echt de prijs die ik ervoor wou hebben. Zij hebben mij geholpen om mijn auto voor de prijs te verkopen die het verdiend. Top bedrijf!

r-icon

René Bouma

★★★★★

Mijn airco had wat problemen en koelde niet meer zo goed. Ze hebben het snel weten op te lossen en tegen een zeer redelijk bedrag ook. Ik ben meer dan tevreden.

c-icon

C. Konink

★★★★★

Ik was van plan om een dure auto te kopen. Alles leek mooi en goed. Maar ik bracht het voor de zekerheid toch even langs bij IBM Automotive voor een aankoop keuring. Bleek dat er toch wel wat aan mankeerde. Ik heb hierdoor flink wat kunnen afdingen en de auto toch gekocht. Vervolgens heeft IBM Automotive de mankementen opgelost voor een redelijk tarief. Als je kijkt met wat ik heb kunnen afdingen, heb ik er nog een leuk bedrag aan kunnen ovehouden money-mouth

d-icon

F.B. Grgic

★★★★★

Ik heb een leuk auto gezien en heb zo mijn auto ingeruild en wat bijbetaald. Ik heb een goed bedrag gekregen voor mijn eigen auto. De Mercedes die ik van hun heb gekocht is tip top in orde en heb er geen enkele problemen mee gehad. Betrouwbaar bedrijf, eerlijk bedrag gekregen voor mijn auto.

e-icon

Wesley Vrede

★★★★★

Voor reparatie aan mijn auto ben ik langsgeweest. Ze hebben de schade hersteld. Goede prijzen en ook super netjes afgewerkt.

s-icon

Sander E. van Steen

★★★★★

Ik heb mijn auto gebracht voor groot onderhoud. Het zijn echte experts die zeer goed weten waar ze mee bezig zijn. Ik heb ook super goede tips meegekregen over hoe ik sommige problemen kan voorkomen en sommige kleine dingen ook zelf kan doen voor de duurzaamheid.