ibm-automotive

Maak een afspraak

ibm-automotive

Maak een afspraak

Banden wisselen Tilburg

Banden wisselen in Tilbug; IBM Automotive

In Nederland zijn strenge regels opgesteld om ervoor te zorgen dat alle autobanden aan de nodige eisen voldoen. Helaas weten veel automobilisten simpelweg niet wanneer hun eigen banden wisselen moeten worden en blijven ze rondrijden op versleten banden. Zelfs als ze het zelf niet merken, kunnen deze verouderde banden hen in gevaar brengen terwijl ze achter het stuur zitten!

  • Betrouwbaar & transparante werkwijze
  • Snel een afspraak 
  • Vakmanschap gegarandeerd

De wettelijke eisen voor de profieldiepte van banden is 1,6 mm; is dit punt bereikt, dan is het tijd om je banden te verwisselen! Bij een APK-keuring kunnen de experts snel zien of er problemen zijn. Dat is echter niet het enige waar ze naar kijken, dus hoe weet je precies wanneer het tijd is voor een nieuwe set banden? Over het algemeen moeten de meeste autobezitters hun banden na vijf tot tien jaar wisselen (afhankelijk van bepaalde factoren). 

Banden vervangen IBM Automotive
banden-vervangen-ibm-automotive

Wanneer banden vervangen?

Elke herfst en lente is het wisselen van je banden een essentieel onderdeel van de voorbereiding op het komende seizoen. Zodra de temperatuur onder de 7°C zakt, is het verstandig om je zomerbanden te vervangen door winterbanden, zodat je volledig bent uitgerust voor koude weersomstandigheden. Wanneer de temperaturen in de lente weer boven de 7°C komen, kun je die vierseizoenenbanden weer monteren!

Om je optimaal rijcomfort en veiligheid te garanderen, balanceren wij je banden na elke bandenwissel nauwkeurig. Dit zorgt ervoor dat trillingen in zowel je stuur als ophanging worden voorkomen bij het monteren van nieuwe banden op velgen – zodat het een gemakkelijke, comfortabele rit wordt! Bovendien gaat een gebalanceerde band ook langer mee, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

  • Scherpe prijzen
  • Voor particulier & zakelijk
  • 6 dagen per week geopend

De profieldiepte van banden moet goed in de gaten worden gehouden, omdat een gladde band tot gevaarlijke omstandigheden kan leiden. Over het algemeen is vervanging noodzakelijk wanneer de profieldiepte 2 mm of minder bedraagt voor gewone banden en 4 mm of minder voor winterbanden. Ook uitgedroogd rubber aan de zijkant en scheuren door ouderdom kunnen erop wijzen dat het tijd is voor nieuwe banden; wacht niet tot je gevaar loopt en kom langs bij Garage Tilburg!

Rijden met een lekke of beschadigde band is gevaarlijk en onverantwoord, het verhoogt het risico op klapbanden. Deze banden zijn gemakkelijk te herkennen aan bulten of bobbels op de zijwanden en moeten zo snel mogelijk worden vervangen door nieuwe om veilig te kunnen rijden.

Teruggebeld worden?

Laat jouw gegevens achter en wij zullen je zou snel mogelijk terugbellen.

google

Reviews

Hieronder kun je de beoordelingen terugvinden van onze klanten. 

j-icon

J. Haggi

★★★★★

Ik had eerst mijn auto aangeboden op marktplaats, maar kreeg er niet echt de prijs die ik ervoor wou hebben. Zij hebben mij geholpen om mijn auto voor de prijs te verkopen die het verdiend. Top bedrijf!

r-icon

René Bouma

★★★★★

Mijn airco had wat problemen en koelde niet meer zo goed. Ze hebben het snel weten op te lossen en tegen een zeer redelijk bedrag ook. Ik ben meer dan tevreden.

c-icon

C. Konink

★★★★★

Ik was van plan om een dure auto te kopen. Alles leek mooi en goed. Maar ik bracht het voor de zekerheid toch even langs bij IBM Automotive voor een aankoop keuring. Bleek dat er toch wel wat aan mankeerde. Ik heb hierdoor flink wat kunnen afdingen en de auto toch gekocht. Vervolgens heeft IBM Automotive de mankementen opgelost voor een redelijk tarief. Als je kijkt met wat ik heb kunnen afdingen, heb ik er nog een leuk bedrag aan kunnen ovehouden money-mouth

d-icon

F.B. Grgic

★★★★★

Ik heb een leuk auto gezien en heb zo mijn auto ingeruild en wat bijbetaald. Ik heb een goed bedrag gekregen voor mijn eigen auto. De Mercedes die ik van hun heb gekocht is tip top in orde en heb er geen enkele problemen mee gehad. Betrouwbaar bedrijf, eerlijk bedrag gekregen voor mijn auto.

e-icon

Wesley Vrede

★★★★★

Voor reparatie aan mijn auto ben ik langsgeweest. Ze hebben de schade hersteld. Goede prijzen en ook super netjes afgewerkt.

s-icon

Sander E. van Steen

★★★★★

Ik heb mijn auto gebracht voor groot onderhoud. Het zijn echte experts die zeer goed weten waar ze mee bezig zijn. Ik heb ook super goede tips meegekregen over hoe ik sommige problemen kan voorkomen en sommige kleine dingen ook zelf kan doen voor de duurzaamheid.