ibm-automotive

Maak een afspraak

ibm-automotive

Maak een afspraak

Distributieriem Tilburg

Distributieriem onderhoud, reparatie en vervanging in Tilburg

Het is essentieel om het onderhoud van de distributieriem goed bij te houden, omdat het falen ervan tot dure uitgaven kan leiden. Maar wat doet dit onderdeel precies? En waarom is het zo belangrijk dat u hem voor de vervaldatum vervangt?

De distributieriem verbindt verschillende onderdelen in uw motor en zorgt ervoor dat ze goed op elkaar aansluiten. Na verloop van tijd raken deze riemen echter versleten door hitte of extreme druk op bepaalde onderdelen, dan is vervanging noodzakelijk om de motor van uw auto weer goed te laten functioneren.

  • Snelle afspraak voor onderhoud
  • Betrouwbaar & transparante werkwijze
  • Vakmanschap gegarandeerd

Als uw distributieriem of -ketting breekt, kunt u de motor niet meer starten en is de kans op dure reparaties erg groot. En als dit onderweg gebeurd, heeft u ook meteen een takelwagen nodig om uw auto naar de garage te slepen. Om dit akelige scenario te vermijden, is het belangrijk om uw distributieriemen regelmatig te vervangen, zo kunt u op lange termijn tijd en geld besparen.

Distributieriem onderhoud IBM Automotive
ibm-automovie-distributieriem

Distributieriem vervangen Tilburg

Het vervangen van een distributieriem vereist deskundigheid en de kosten zijn afhankelijk van het merk, type en model van uw auto. Met name bij moderne voertuigen met dieselmotor kan het zijn dat extra onderdelen onmiddellijk moeten worden vervangen; hoewel dit de kosten in eerste instantie verhoogt, zorgt het ervoor dat u zich jarenlang geen zorgen hoeft te maken over de vervanging van het onderdeel!

  • Scherpe prijzen
  • Geen verassingen achteraf
  • 6 dagen per week geopend

Het is essentieel om te weten wanneer uw distributieriem aan vervanging toe is. Fabrikanten schrijven doorgaans een vervanging voor tussen 60.000 en 240.000 kilometer of het aantal jaren; wat het eerst komt. Zorg er voor de zekerheid voor dat u zich houdt aan de termijn die in het instructieboekje van de auto staat; zo hoeft u zich geen zorgen te maken. Wees niet bang, laat het over aan het onderhoudsteam van uw vertrouwde garage in Tilburg die het van u overneemt!

Distributieriem of ketting

Tegenwoordig kan een auto een distributieketting hebben. Hoewel de meeste voertuigen nog steeds een riem hebben, kiezen steeds meer fabrikanten voor kettingen vanwege hun lagere geluidsproductie en onderhoudsvrije voordelen. In tegenstelling tot de noodzaak om riemen regelmatig te vervangen, hoeft u zich met kettingen geen zorgen te maken over onderhoud, ze blijven zo goed als nieuw!

Een distributieketting heeft de capaciteit om de hele levensduur van een auto mee te gaan, maar hij kan uiteindelijk uitrekken. Als u een ratelend geluid hoort in de motor, dan is dit een indicatie dat het tijd is om ons een kijkje te laten nemen. Wij kunnen u adviseren of uw distributieriem of -ketting vervangen moet worden.

distributieriem-of-ketting

Teruggebeld worden?

Laat jouw gegevens achter en wij zullen je zou snel mogelijk terugbellen.

google

Reviews

Hieronder kun je de beoordelingen terugvinden van onze klanten. 

j-icon

J. Haggi

★★★★★

Ik had eerst mijn auto aangeboden op marktplaats, maar kreeg er niet echt de prijs die ik ervoor wou hebben. Zij hebben mij geholpen om mijn auto voor de prijs te verkopen die het verdiend. Top bedrijf!

r-icon

René Bouma

★★★★★

Mijn airco had wat problemen en koelde niet meer zo goed. Ze hebben het snel weten op te lossen en tegen een zeer redelijk bedrag ook. Ik ben meer dan tevreden.

c-icon

C. Konink

★★★★★

Ik was van plan om een dure auto te kopen. Alles leek mooi en goed. Maar ik bracht het voor de zekerheid toch even langs bij IBM Automotive voor een aankoop keuring. Bleek dat er toch wel wat aan mankeerde. Ik heb hierdoor flink wat kunnen afdingen en de auto toch gekocht. Vervolgens heeft IBM Automotive de mankementen opgelost voor een redelijk tarief. Als je kijkt met wat ik heb kunnen afdingen, heb ik er nog een leuk bedrag aan kunnen ovehouden money-mouth

d-icon

F.B. Grgic

★★★★★

Ik heb een leuk auto gezien en heb zo mijn auto ingeruild en wat bijbetaald. Ik heb een goed bedrag gekregen voor mijn eigen auto. De Mercedes die ik van hun heb gekocht is tip top in orde en heb er geen enkele problemen mee gehad. Betrouwbaar bedrijf, eerlijk bedrag gekregen voor mijn auto.

e-icon

Wesley Vrede

★★★★★

Voor reparatie aan mijn auto ben ik langsgeweest. Ze hebben de schade hersteld. Goede prijzen en ook super netjes afgewerkt.

s-icon

Sander E. van Steen

★★★★★

Ik heb mijn auto gebracht voor groot onderhoud. Het zijn echte experts die zeer goed weten waar ze mee bezig zijn. Ik heb ook super goede tips meegekregen over hoe ik sommige problemen kan voorkomen en sommige kleine dingen ook zelf kan doen voor de duurzaamheid.